En salongstol som jobber med frisøren

Én ukes sykefravær kan koste en salong opptil kr 15 000. Nye tall viser 56 000 sykedager registrert årlig i frisørbransjen. Dette tilsvarer et økonomisk tap på rundt kr 160 000 000 per år.

Hvor utbredt er problemet?

Estimater anslår at arbeidstakere i frisørbransjen har fem ganger så stor sannsynlighet for å lide av arbeidsrelaterte helseplager enn i noen annen sektor.

I februar 2018, annonserte Coiffure EU lanseringen av Ergohair:

«et prosjekt finansiert av EU for utviklingen og promoteringen av et sunt & trygt arbeidsmiljø i frisørsektoren.» (www.ergohair.eu)

Formålet med prosjektet er, kort fortalt, å promotere og skape bevisstgjøring rundt de potensielle helserisikoene ved å være frisør. Prosjektet tilbyr råd om det beste utstyret og de beste arbeidsrutinene, med det formål å forebygge arbeidsrelaterte plager.

Den nyligste nasjonale undersøkelsen av frisørsektoren i Norge (Frisørundersøkelsen 2013) konkluderte med at frisør var et av yrkene som var aller mest utsatt for arbeidsrelaterte helseproblemer.

Undersøkelsen fant også følgende:

 • 45% har opplevd jobbrelaterte helseplager det siste året.
 • 35% har smerter i armer og skuldre.
 • 31% har smerter i føtter, bein eller rygg.

Hva forårsaker disse helseproblemene?

Hovedtypene skader og helseproblemer som rammer frisører inkluderer:

Problemer i korsrygg/nedre rygg - vanligvis forårsaket når frisøren står oppreist over lengre tidsspenn. Slike problemer oppstår også fra vridning og låsning i ryggmargen.

Skulderplager - oppstår når frisøren jevnlig holder armene over skuldernivå eller over tid har en overarm posisjonert ut til siden. Dette observeres gjerne ved klipping eller styling av hår.

Nakkeproblemer - oppstår som et resultat av at man bøyer hodet forover eller stadig snur det fra side til side for å se kundens hår.

En av hovedårsakene til disse muskulære belastningene er at man mangler mulighet til å justere kundestolen til et egnet, lavt nivå.

Sanasella tar anbefalinger om yrkeshelse og sikkerhet på alvor

Anbefalinger om yrkeshelse og sikkerhet, knyttet til hensiktsmessig utstyr og salongmøblement, inkluderer følgende råd om stoler:

En god frisørstol (som kunden sitter i)

 • burde være lett å justere, slik at du holder riktig høyde og kan jobbe tett på kunden.
 • burde ha en ryggstøtte som ikke er for høy.
 • burde ikke være for bred, slik at avstanden mellom deg og kundens hode ikke blir for stor at du må strekke deg unødvendig mye (Coiffure.org Preventing MSD 2015).

En av de største utfordringene i frisøryrket er at kundestolen ikke kan justeres lavt nok - flertallet bare ned til cirka 40-45 cm.

Sanasella Flow ble skapt spesifikt for å håndtere dette problemet. Det er per dags dato den laveste stolen tilgjengelig på markedet. Den kan senkes til 32,5 cm og heves til en høyde på 62,5 cm, noe som gir den en total rekkevidde på 30 cm i høydejustering.

Det er ingen tvil om at frisøryrket kan være fysisk krevende og at det innebærer en risiko for jobbrelaterte helseplager. Da vi designet Sanasella Flow, jobbet vi hardt for å adressere årsakene til noen av disse plagene, og med å oppmuntre frisører til å streve etter gode arbeidstillinger.

SANASELLA FLOW

 • En skreddersydd opplevelse.

  Knapper plassert på begge sider av stolen jobber med stolens løftesøyle for heving eller senking, og flytter den sakte og trygt til en komfortabel arbeidsstilling for frisøren.

 • 360° rotasjon.

  Stolen roterer 360° på sokkelen. Den solide sokkelen muliggjør sakte rotasjon med maksimal komfort og forebygger enhver risting eller uønsket bevegelse. Den robuste polstringen i stolens rygg muliggjør godt grep og enkel rotasjon under arbeid.

 • Vi lukker gapet.

  Stolens moderne, avrundede design lar frisøren komme så tett på kunden som nødvendig, uten at det medfører ryggbelastning eller ubehag. Stolens åpne, 4-stjerners sokkel gir frisøren frihet til å bevege seg rundt kunden, uten å måtte strekke seg ut eller lene seg forover for å jobbe.

 • Den åpne ryggstøtten, lett å rengjøre.

  Stolen har en åpen ryggstøtte, noe som reduserer mengden håravfall og gjør den lett å rengjøre. Sanasella Flow er polstret i Ambla-tekstil, et lærmateriale velegnet for bruk i salonger med høy trafikk. Tekstilet, som er motstandsdyktig mot flekker, er enkelt å rengjøre - tørk med en fuktet såpeklut og skyll med rent vann.

 • Dimensjonene.

  Fra gulv til toppen av seteputen:
  32,5 cm på sitt laveste,
  62,5 cm på sitt høyeste.

  Høyde på seterygg: 38,9 cm.

  Setedybde: 48 cm.

  Indre armer: 50 cm.

  Ytre armer: 60 cm.

  Maksvektkapasitet 150 kg.
  Garanti: 3 år på stol (1 år på søm).

ET BREDT SPEKTER AV FARGER

Sanasella Flow er tilgjengelig i et bredt spekter av farger, med mulighet for både en og to farger kombinert, klassisk og moderne.
Jeg ønsker å bli kontaktet

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Kontakt

Kontakt

Sanasella AS

Skibåsen 44

4636 Kristiansand S

salg@sanasella.no


Lena Staddeland

Daglig leder

+47 38 34 34 70

lena@sanasella.no

Kontakt oss

Vi er interessert i Sanasella, og ønsker å bli kontaktet for en mulig reservasjon.

Loading...